PLA_77197057.jpg
Ajankohtaista

Eksote tiedottaa: Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille Etelä-Karjalan alueella − jakelupisteiden palveluajat muuttuvat 14.9. alkavalla viikolla

26.8.2020 11:53

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) aloittaa kasvomaskien jakamisen vähävaraisille perjantaina 28. elokuuta. Jakelupisteiden palveluajat muuttuvat 14.9. alkaen. Eksote jakaa ensisijaisesti kankaisia kasvomaskeja neljä kappaletta per henkilö. Maskien mukana annetaan ohjeet kasvomaskin oikeaoppiseen käyttöön ja pesuun. Jakelupisteissä tulee asioida ainoastaan terveenä ja kävijöitä pyydetään noudattamaan turvavälejä.  

Valtakunnallinen suositus on, että kansalaiset hankkivat kasvomaskit itse. Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty maskeja hankkimaan. Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kenenkään ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteissä. Kasvomaskeja luovutetaan hakijoille ainoastaan henkilökohtaiseen tarpeeseen ja käyttöön.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille jatkuu uusin palveluajoin 14.9. alkaen :

Parikkalan hyvinvointikeskus (ke klo 9–11)

 

Muut jakelupisteet

Jakelupisteissä tulee asioida ainoastaan terveenä ja kävijöitä pyydetään noudattamaan turvavälejä.   

THL:n antama kasvomaskin käyttösuositus joukkoliikenteessä on voimassa Etelä-Karjalassa, sillä Etelä-Karjalan alueella on viimeisen kahden viikon aikana todettu kolme koronavirustartuntaa, joista viimeisin 21.8. Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta Suomeen palattaessa. Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

THL:n video opastaa kasvomaskin käytössä:
Näin käytät kasvomaskia oikein, video (THL)

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Jos ei turvaväliä ole mahdollista pitää, kuten esimerkiksi joukkoliikenteessä, niin kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021