PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Vapaa-aikapalvelut / Nuorisotyö / Nuorten toimikunta
Palvelut

Nuorten toimikunta

Kuntalain (410/2015) 26 §:n mukaan nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä (nuorisovaltuusto) ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa.

Parikkalassa on nuorten vaikuttamistoimielimenä ollut Parikkalan nuorten toimikunta, jonka asettamisesta kunnanhallitus on päättänyt 9.6.2015 / 102§. Jäsenet toimikuntaan kutsutaan Saaren ja Kirjolan koulun ja Parikkalan lukion oppilaskunnista, nuorisotyöntekijän vastuulla olevista talotoimikunnista, sekä paikkakunnalla toimivista nuorisoyhdistyksistä.

Nuorten toimikunnan toiminta-aika on lukuvuosi (syksystä syksyyn) ja toimintakautensa aikana toimikunta voi myös järjestää erilaisia lasten ja nuorten tapahtumia. Toimikunnan työskentely on ohjeistettu kunnanhallituksen asettamispäätöksessä. Toimikunnan toiminnasta aiheutuvat kulut sisällytetään nuorisotoimen talousarvioon. Toimikunnan henkilövalinnoista päättää ja toimikunnan työtä ohjaa hyvinvointi- ja sivistyslautakunta.

Puhelinasiointi

Kulttuuripäällikkö

Kulttuuripäällikkö Eeva Paakkinen

Lisää tietoa
Puh. +358 44 7811297

Nuorisotyöntekijä

Nuorisotyöntekijä Elisa Kuosa

Lisää tietoa
Puh. +358 40 7652102

Parikkalan kunta

Liittyvät palvelut

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2019