PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Ulkoiset palvelut / Eläinlääkäripalvelut
Palvelut

Eläinlääkäripalvelut

Kuntien tehtävänä on järjestää peruseläinlääkäripalvelut virka-aikana sekä eläinlääkäripäivystys hätätapauksia varten ympärivuorokautisesti. Eläinten hoito on maksullista asiakkaille. Yksityiset eläinlääkärit täydentävät kuntien palveluita. Imatran seudun ympäristötoimi huolehtii eläinlääkäripalveluista Parikkalan kunnan alueella. Käytännön työtä tekevät ympäristötoimen palveluksessa olevat viisi kunnaneläinlääkäriä, joista neljä on Parikkalassa.

Toimi näin

Aika eläinlääkärin vastaanotolle tai kotikäynnit potilaan luo varataan ajanvarausaikaan (arkisin klo 8-9) soittamalla eläinlääkärivastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole yhteistoiminta-alueella saatavilla.

  • Puhelinasiointi

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin puhelinajanvaraus

Lisää tietoa
+358 206174444

Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkärin päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin

Lisää tietoa
+358 60016090

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Eläinlääkintähuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765

Palvelun toteuttaa

Imatran seudun ympäristötoimi

Liittyvät palvelut

Eläinsuojelu

Kun epäilet, että eläinsuojelulakia rikotaan, tulee sinun tehdä ilmoitus alueen valvontaeläinlääkärille, eläinlääkärille tai poliisille.

Katso tiedot

Eläinlääkäripäivystys

Parikkalan kunnan alueella toiminnasta vastaa Imatran seudun ympäristöviranomainen.

Katso tiedot

Löytöeläinpalvelut

Parikkalassa löytöeläinpalvelun järjestää Imatran seudun ympäristötoimi

Katso tiedot
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2018