PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Tekniset palvelut / Kaavoitusasiat / Asemakaavoitukseen vaikuttaminen
Palvelut

Kunnan vuokra-asunnot

Parikkalan kunnalla on yli 300 vuokra-asuntoa, joista noin puolet on aravalainoitettuja asuntoja. Huoneistojen koot vaihtelevat 1 h+kk asunnoista 4 h+k+s asuntoihin. Osassa asunnoista on huoneistokohtainen sauna.Kerros- ja rivitaloasunnot sijaitsevat pääasiassa Parikkalan keskustan alueella, rivitaloasuntoja on Akonpohjassa, Niukkalassa ja Särkisalmella. Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.rejä.

Parikkalan kunnalla on yli 300 vuokra-asuntoa, joista noin puolet on aravalainoitettuja asuntoja. Huoneistojen koot vaihtelevat 1 h+kk asunnoista 4 h+k+s asuntoihin. Osassa asunnoista on huoneistokohtainen sauna.

Kerros- ja rivitaloasunnot sijaitsevat pääasiassa Parikkalan keskustan alueella, rivitaloasuntoja on Akonpohjassa, Niukkalassa ja Särkisalmella.

Asunnot talotyypin mukaan:

- kerrostalot, 19 %

- rivitalot 55 %

- erilliset pientalot ja muut 26 %

Vanhustentukiyhdistysten omistamia vuokra-asuntoja on:

Parikkalan Vanhustentukiyhdistys ry; vanhusten vuokra-asuntoja Koivulassa, Särkisalmella

Saaren Vanhustentukiyhdistys ry: vanhusten vuokra-asuntoja Akonpohjassa

Uukuniemen Vanhustentukiyhdistys ry: vanhusten vuokra-asuntoja Uukuniemen Niukkalassa

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Puhelinasiointi

Kiinteistösihteeri

Kiinteistösihteeri Sari Silventoinen

Lisää tietoa
Puh. +358 44 7811225

Lomakkeet

Vuokra-asunnon hakulomake

Vuokra-asunnon haku

Lisää tietoa
Lataa lomake

Linkit

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnan vuokra-asunnot Parikkalan keskustassa, Särkisalmella, Saarella ja Uukuniemellä.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Parikkalan kunta

Liittyvät palvelut

Asuntohakemus

Vuokra-asunnon hakeminen

Katso tiedot

Asuntopalvelut

Asuntopalveluihin luetaan mm. kunnan omistamien asuntojen vuokraus, korjaus- ja energia-avustukset, arava- ja korkotukilainat sekä palveluasunnot.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2020