PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Tekniset palvelut / Jätehuolto / Jäteasema
Palvelut

Jäteasema

Parikkalan Särkisalmella oleva jäteasema ottaa vastaan kotitalouksilta ja loma-asunnoilta peräisin olevat vaaralliset jätteet, elektroniikka- ja sähköromun, romumetallin sekä risut ja puutarhajätteet ilman eri maksua. Muusta jätteestä peritään taksan mukainen jätteenkäsittelymaksu.

Särkisalmen jäteasema

Parikkalan Särkisalmella sijaitseva jäteasema.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Tausta ja lainsäädäntö

Jokaisella jätettä tuottavalla on jätelain mukaan velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muutoin hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osa jätteistä kuuluu kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen piiriin, ja osa jätteistä tulee itse viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Erilaisille jätteille on tarjolla keräys- ja vastaanottopaikkoja. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromujen, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Jätelaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy

Liittyvät palvelut

Jätehuollon neuvonta

Parikkalassa jätehuollon neuvontaa antaa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy.

Katso tiedot

Jätehuolto

Parikkalan kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelutehtävät hoitaa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy.

Katso tiedot
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2018