PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Kirjasto / Palvelut / Tietopalvelut
Palvelut

Tietopalvelu

Asiakkaan pyynnöstä tiedonhakuja tehdään kirjaston omasta aineistotietokannasta sekä tarvittaessa muista tietokannoista ja internetistä. Tiedonhaut ovat maksuttomia.

Asiakaskoneilta voi etsiä tietoa itsenäisesti tai henkilökunnan opastuksella.

Asiakkaiden käytettävissä olevat tietokannat:
• AURORA kirjaston oma aineistotietokanta.


• ARTO on uusien kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Aineistoa on kattavimmin 1990-luvun alusta, mutta myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on runsaasti.  ARTOon rekisteröidään artikkelit kattavasti n. 700 jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä. Tiedot tallennetaan kuukauden sisällä lehden ao. numeron ilmestymisestä. Lisäksi ARTOon tallennetaan kuhunkin aihealueeseen liittyviä artikkeliviitteitä lukemattomista muista lehdistä ja kokoomateoksista. Artikkelitietueet ovat kaikilta tiedon alueilta ja tieteellisyyden asteilta.


• FENNICA on Suomen kansallisbibliografia, joka sisältää tiedot Suomessa painetuista tai muuten valmistetuista kirjoista, lehdistä, sarjoista, kartoista, audiovisuaalisesta aineistosta sekä elektronisista tallenteista sekä ennakkotietoja lähiaikoina ilmestyvistä julkaisuista. Lisäksi tietokannassa on tietoja ulkomailla ilmestyneistä julkaisuista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea.


• MELINDA on yliopistokirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä kirjoista, aikakauslehdistä ja sarjoista, kartoista, visuaalisesta aineistosta, arkistoista ja elektronisesta aineistosta.


• VIOLA on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Siihen on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. VIOLA-tietokannassa on tiedot sekä musiikkijulkaisuista että niihin sisältyvistä yksittäisistä teoksista ja kappaleista. Yksittäisten teosten tai kappaleiden tiedot löytyvät mm. säveltäjän, sovittajan, sanoittajan, esittäjän tai toimittajan nimellä. Tietoja voi hakea myös sävellyksen nimellä tai laulun alkusanoilla.

Kysy kirjastonhoitajalta
Kirjastojen yhteisesti ylläpitämässä palvelussa vastataan asiakkaiden kysymyksiin sähköpostitse kolmen päivän kuluessa.

Muiden suomalaisten kirjastojen kotisivuille ja aineistotietokantoihin pääsee yleisten kirjastojen Kirjastot.fi -sivujen kautta.
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2017