PLA_77197057.jpg
Etusivu / Palvelut / Kehityshankkeet / Biotalous-hanke / Energiapuu
Palvelut

Mikä on energiapuuterminaali?

Energiapuuterminaalissa metsäbiomassojen haketus voidaan hoitaa keskitetysti ja haketta voidaan myös varastoida alueella. Lisäksi terminaalissa voidaan tarpeen mukaan seuloa ja hakettaa esimerkiksi purkujätettä, josta noin puolet on polttoon kelpaavaa puuta. Paikalliset energiapuunkorjaajat ovat ilmaisseet tarpeensa energiapuuterminaalille, joka tulisi sijoittaa logistisesti järkevälle alueelle. 

Haketus terminaalissa on taloudellisesti tehokkaampaa, jolloin voidaan koota yksittäisiä pieneriä ja päästä suurempiin tarjousmääriin, parempaan hakkeen laatuun ja korkeampaan puun hintaan myyjille. Energiapuuterminaali parantaa hakkeen toimitusvarmuutta alueella ja mahdollistaa kasvavaan kysyntään vastaamisen.

Mitä on priimattu hake?

Hankkeessa perehdytään myös hakkeen laadun parantamiseen eli hakkeen priimaamiseen. Hakkeen priimaamisella tarkoitetaan hakkeen koneellista kuivausta ja seulontaa. Priimattu hake soveltuu paremmin pieniin ja keskisuuriin hakekattiloihin, koska se on tasalaatuista ja käyttövarmuus on samaa luokkaa polttoöljyn kanssa. Aiheesta tehdään parhaillaan selvitystä hankkeeseen palkatun projektityöntekijän toimesta.  

Biotalous2_pieni_rgb_ako2.jpg
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021