PLA_77197057.jpg
Etusivu / Kunnanjohtajan blogi / Iloista ilmettä Parikkalassa!

Iloista ilmettä Parikkalassa!

Toukokuu on ollut hellepäivineen poikkeuksellisen lämmin ja odotukset kesän osalta ovat korkealla. Järvivesi on uimakunnossa ja mökkikausi on alkanut tavanomaista aikaisemmin. Vaikka työ ja koulu ovat jatkuneet, on mieli jo siirtynyt kesävaihteelle.

Kesäkuun alussa koululaiset jalkautuvat lomalle, opiskelijat kesäduuniin tai vapaalle ja opintonsa päättäneet siirtyvät elämässä uuteen vaiheeseen, jonka myötä henkilökohtainen vastuu on aikaisempaa suurempi. Työpaikoilla on kesäkautta pohdittu toisaalta töiden jatkuvuuden ja henkilökohtaisten lomatoiveiden pohjalta. Nyt on kaikki valmista. Tervetuloa kesä!

Vaikka ilmastomuutos lisää säävaihteluita ja voi vaikuttaa elämäämme monella tavalla, on Suomessa muutos ennakoitavissa ja hallittavissa. Maataloudelle se voi olla myös mahdollisuus. Valoisan kesän vetovoima kasvaa ja on tuomassa Saimaan alueelle yhä enemmän turisteja. Parikkalassa luonto, sijainti ja ehkä myös turvallisuus ovat valtteja, joita kannattaa käyttää markkinoinnissa hyödyksi. Kun vielä saisimme työpaikkoja opintonsa päättäville nuorille ja kuntaan muuttaville, vahvistuisi kunnan elinvoima oleellisesti.

Keväällä tehdyn muuttaja- ja asukastutkimuksen mukaan Parikkalaan muuttaneet henkilöt pitävät palvelutarjontaa hyvänä ja samaan yhtyivät myös täältä pois muuttaneet henkilöt. Vaikka parannettavaa aina on, ovat Parikkalassa asiat kohdallaan ja meidän on syytä sitä arvostaa. Tehdään kaikki töitä Parikkalan puolesta!

Kesäparikkalan matkailu- ja tapahtumatarjonta on monipuolinen, eikä kuntalaisen tai lomailijan välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Käyttämällä palveluita omassa kunnassa ja lähialueella tuetaan samalla paikallista yrittäjyyttä. Voisimmeko tänä kesänä panostaa ja vielä yhdessä lähipiirimme kanssa kesän viettoon kotikunnassa ja kutsua kylään myös täällä satunnaisesti vierailevia tuttuja.

Lomakausi näkyy iloisena ilmeenä kuntakeskuksessa ja pitäjillä. Kunta on kesällä monessa mukana. Kymmenistä tapahtumista nostan esille yrittäjien kanssa kesäkuun lopulla järjestettävät Parikkalan messut. Toki kaikki olennaiset kunnan palvelut toimivat lomankin aikana. Tietoja tapahtumista löytyy mm. Parikkalan-Rautjärven sanomien kesäliitteestä ja kunnan internet-sivuilta (www.parikkala.fi).

Mukavaa ja kaunista kesää toivottaen,

Vesa Huuskonen

Kunnanjohtaja

kesäranta.jpg
Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021