PLA_77197057.jpg
Etusivu / Koulut / Saaren koulu / Ajankohtaista sekä mennyttä ja tulevaa

AJANKOHTAISTA SEKÄ MENNYTTÄ JA TULEVAA

 Aapiskukko.jpeg
Aapiskukko auringon paisteessa 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

      

    Saaren koulun työ- ja lomapäivät 2017-2018.xlsx

 

22.3.2018 osa koulun oppilaista oli pilkkiretkellä, ja kalojakin nousi jäällä aika paljon. Kiitos apujoukkona olleille äideille ja iseille, mummoille ja papoille, kummeille ja tutuille ja Merville. Oli oikein mukava tapahtuma.

Loput oppilaista oli hiihtoretkellä, ja vaikka välillä lunta satoi aika sakeastikin, kaikki jaksoivat hiihtää hienosti.

Viikoilla 7 ja 8 hiihdettiin kilpaa. Ensin oman koulun oppilaat kisailivat omissa ikäsarjoissaan, ja seuraavalla viikolla osa oppilaista lähti kisailemaan Kirjolan koululaisten kanssa.

Laskiaistiistaina vietimme ulkoilupäivää ystävänpäivän merkeissä. Oppilailla oli mahdollisuus valita tekemistä luistimilla, mäenlaskussa tai ampumahiihdossa. Ensimmäinen valinta toteutui ennen ruokailua, ja ruokailun jälkeen oppilaat menivät toisen valintansa harrastamiseen. Aika monta iloista naamaa näkyi tuona päivänä.


KUUSIJUHLAA vietettiin tiistaina 19.12.2017. Tilaisuudessa oli jälleen paikalla runsaasti yleisöä isovanhemmista, tädeistä ja sedistä perheen pienimpiin sisaruksiin. Ohjelmia oli harjoiteltu ja mukavistahan oppilaat onnistuivat jälleen osissaan ja tekemisissään.

Tiistaina 5.12.2017 vietimme koululla Suomen 100-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa oli tietokilpailu aiheeseen liittyvin kysymyksin, oppilaiden esityksiä, yhteislauluja, stipendien jakoa, joista saamme kiittää Taito Tuunasta ja Saaren Urheilijoita. Lopuksi oli disko. Liikkuvalta vaikuttaa Suomen tulevaisuus.

 

Keskiviikkoiltana 22.11.2017 oli  kodin ja koulun yhteinen ilta. Mahdollisuus oli osallistua itsenäisyyspäivä- ja jouluaiheisiin askarteluihin, laserammuntaan ja sisäjalkapallon peluuseen.

Paikalla oli myös vanhempaintoimikunnan järjestämä buffet, jossa oli myynnissä maistuvia herkkuja. Kauppa kävi hyvin ja myynnin tuotto menee oppilaiden virkistäytymiseen.

Tilaisuuteen osallistui oppilaita huoltajineen runsaasti, ja ilmeistä päätellen paikalla viihdyttiin hyvin.

 

Torstaina 7.9.-17 vierailimme tutustumassa maamme kansallismaisemaan Punkaharjuun ja metsämuseo Lustoon. Kuulimme aiheesta Tikusta asiaa, missä meillä kerrottiin mm. puun vuosirenkaiden tutkimisesta ja puiden iän avulla tehtävästä ilmastoselvityksistä.

Pienimmällä oli paja, jossa he pääsivät käyttämään puukkoa ja kirvestäkin ja sytyttämään nuotion. Kaikki tutustuivat myös museon näyttelyihin opastetulla kierroksella sekä metsälajipuistoon.

 

30.8.-17, koulun 4.-6.-luokkalaiset olivat luontoretkellä, jonka kruunasi kesäinen sää. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Hiitolanjoki-Haarikko-alue on valittu yhdeksi Suomen luontohelmikohteeksi. Rautjärven, Parikkalan ja Ruokolahden alakoululaisista vanhimmat tutustuivat tähän hienoon kohteeseen luontoaiheisessa koululaistapahtumassa. Tarkoituksena oli tarjota lapsille iloinen ja mukava tapahtuma kauniissa Kangaskosken maisemissa, mikä onnistui erinomaisesti.Tapahtuman järjesti Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala.

 

Tiistaina 29.8.-17 oli koululla vanhempainilta. Paikalle oli päässyt kiitettävästi huoltajia, jotka osallistuivat aktiivisesti käynnissä olevan lukuvuoden ideointiin.Koulun yleisurheilukilpailut käytiin aurinkoisena lauantaina 3.9.2016 moniotteluina. 1.-2.-luokan oppilailla lajeina oli 40 metrin juoksu, pallonheitto ja pituushyppy. 3.-4.- ja 5.-6.-luokkalaisilla kilpailivat viisiottelussa, joissa lajeina oli 60 metriä, pituus- ja korkeushypyt, kuulantyöntö ja pallonheitto. Lisäksi oppilailla oli mahdollisuus kisailla pidemmillä juoksumatkoilla. 1.-2.-luokkalaisilla matka oli 300 metriä. 3.-4.-luokkalaiset juoksivat 400 metriä, ja vanhimmat 600 metriä.


Keskiviikkona 7.9.2016 Harjulinnassa pidettiin Parikkalan alakoululaisten yleisurheilukilpailut kolmiotteluna. Tuloksia niistä kisoista tulee kunnan kotisivuille.

Keskiviikkona, 14.9.2016, kävimme kulttuuriopinnoille Savonlinnassa. Tutustuimme Olavinlinnaan ja Riihisaaren maakuntamuseoon sekä museolaiva Mikkoon. Paluumatkalla Hanna-opettaja kertoi Runebergin kummun historiasta ja kävimme katsomassa paikkaa lähempää. Kaunis syysilma kruunasi retken onnistumisen.

10.10.2016 alkaneella viikolla meillä oli teemaviikko aiheena Ennen vanhaan. Viikko alkoi Pelastautumispäivällä. Tiistaina 11.10.-16 meillä oli Ruskaretki Kirjavalan ympäristössä. Tutustuimme Pekosen tilan riiheen ja aittaan sekä navettaan, juoksuhautoihin, Saukkosen ateljeehen ja Erämajaan.

Keskiviikkona kävimme kirjastolla tutustumassa vanhan ajan näyttelyyn. Siellä oli mm. Parikkalan Sanomien lehtien vuodelta 1917.

Torstaina ja perjantaina koululla oli vanhojen tavaroiden näyttely, ja lääninrovasti Erkki Lemetyinen kävi pitämässä vanhan ajan päivähartauden. Maanantaina 19.12.2016 oli koululla kuusijuhla. Paikalla oli yli 200 henkilöä koululaiset mukaan lukien.

Talvi oli ulkoliikunnan kannalta hyvin kaksijakoinen; luistinrata oli luisteltavassa kunnossa lähes koko ajan hiihtolomalle asti, mutta lunta oli hyvin niukasti, mikä rajoitti hiihtoharrastusta. Hiihtokilpailuja emme järjestäneet. Sen sijaan koululla oli talviliikuntapäivä luistelun, mäenlaskun, pihaleikkien ja hiihtoretken merkeissä.

27.4.2017 koululla oli vierailemassa Norppalähettiläät. He kertoivat oppilaille Saimaalla elävän uhanalaisen eläimen vuoden kierrosta ja elämästä muutenkin.

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2018