PLA_77197057.jpg
Etusivu / Koulut / Saaren koulu / Ajankohtaista sekä mennyttä ja tulevaa

AJANKOHTAISTA SEKÄ MENNYTTÄ JA TULEVAA


 
 Aapiskukko.jpeg
Aapiskukko auringon paisteessa 

 

 

LUKUVUOSI 2020-2021

 

Lukuvuosi päättyi lauantaina 5.6.2021 tilaisuudessa, jossa käytiin läpi lukuvuoden tapahtumia, laulettiin Karjalaisten laulu ja Suvivirsi sekä kuunneltiin presidentti Sauli Niinistön puhe kaikille Suomen kouluissa kesälomalle siirtyville.

Paikalliset MLL sekä Lions Club sekä JHL:n paikallisyhdistys muistivat stipendein koulun oppilaita.

1.-2.-luokalta reippaina ja reiluina ekaluokkalaisina stipendin saivat Lauri ja Emma. Reiluudesta muistettiin myös 3.-4.-luokkalaisista Nuuttia.

5.-6.-luokkalaisista reilun kaverin stipendin sai Pekka sekä Atte. Erinomaisesta panostuksesta koulutyöhön muistettiin Jadea. Samasta asiasta kuten myös kädentaidoista sai Katinka stipendin, ja Onni sai stipendin yritteliäisyydestä.

Hymypatsaan 5.-6.-luokkalaista saivat Katinka ja Atte.

Luokissa syötiin erinomaiset tortelliinit, joista kiitämme keittiön Jaanaa ja Katia. Lisäksi tarjolla oli jäätelöt.

Oppilaat saivat luokissa todistuksensa, ja ulkona koulun muu porukka toivotti kuudesluokkalaiset ja henkilökunnan kaksi työntekijää uusiin seikkailuihin Jäähyväislaulun sanoin ja sävelin.      

Lukuvuoden aikana pidimme mielessä ohjeet etäisyyksistä ja hygieniasta, ja niin saimme käydä koko lukuvuoden lähiopetuksessa.

Toivottavasti saamme jatkaa seuraavankin lähiopetuksessa, joka alkaa tiistaina 10.8.2021. 3.-6.-luokkalaiset aloittavat koulun kello 8, ja pienimmät kello 9.

Nyt on aika kesäloman. Toivomme teille kaikille aurinkoista ja mukavaa kesää sekä terveyttä.

Koulun FB-sivuilla on päättäjäispäivästä materiaalia.

 

 

LUKUVUOSI 2019-2020

Suvivirsi on laulettu, joten on aika lähteä kesän viettoon. Toivottavasti saamme elokuussa jatkaa koulua normaalisti lähiopetuksen puitteissa.

Koulu jatkuu elokuun 11. päivä. Siihen asti näkemisiin!

Hyvää kesää ja terveyttä kaikille.

14.5.2020 jatkunut lähiopetus, kuten myös lukuvuosi, on loppumassa. Lauantaina 30.5.2020 on lukuvuoden päätöspäivä. Lähiopetukseen paluu on onnistunut erinomaisesti, ja olemme saaneet jälleen opiskella yhdessä koululla, toki tilanteen mukaisesti etäisyyksiä pitäen ja hygieniasta huolehtien.

Oppilaat saivat kevään retkeen Saaren LC-ladyiltä 200 euroa, mistä kiitos oppilaiden puolesta. Torstaina pidimme jäätelökutsut, mutta suuren osan lahjoituksesta säästimme syyslukukauden suunniteilluille retkille.

Kiitokset myös Saaren MLL:lle, Parikkalan JHL:llä, Saaren Lionsille ja Suomi-Venäjä -seuran Parikkalan osastolle oppilaiden muistamisesta.

Valtioneuvosto on ilmoittanut 30.3.2020, että opetuksen poikkeusjärjestelyt jatkuvat 13.5.2020. Siten opetustilanne jatkuu koulullamme samanlaisena, kuin se on ollut viimeiset kaksi viikkoa eli 18.3.2020 lähtien.

Hiihtoloma oli ja meni, mutta talvikelejä odotellaan edelleen maaliskuun alussa.

7.1.2020 alkoi uusi lukukausi. Talvikelejä toivotaan ja odotetaan. 

17.12.2019 pidettiin koululla "ei niin perinteinen" kuusijuhla.Paikalla oli mm. lapinlehmä ja lampaita tallissa. Oppilailla ja vanhemmilla oli tehtävärasteja koulun sisällä ja pihalla.

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta ja mukavasta palautteesta. FB-sivuille tulee juhlasta juttua lisää.

Koululaisten yleisurheilukilpailut pidettiin lauantaina 7.9.2019.Sää suosi jälleen kisapäivää. Mukana oli myös paljon huoltajia kannustamassa lapsia ja auttamassa kilpailupaikoilla. Vanhempaintoimikunta oli järjestänyt buffetin, jossa mm. paistettiin ja myytiin makkaraa.

1.-2.-luokkalaiset kisailivat kolmiottelussa lajeina 40 metrin juoksu, pituushyppy ja pallonheitto. Tyttöjen sarjassa eniten pisteita saivat Venla, Taimi ja Eeva. Poikien kisassa Veeti, Aapo ja Jere keräsivät eniten pisteitä.

3.-6.-luokkalaisilla oli viisiottelu. 3.-4.-luokan tyttöjen kisassa Elsa, Aada ja Vilma saivat eniten pisteitä. Poikien sarjassa Arttu, Pekka ja Topi olivat eniten pisteitä keränneet. 5.-6.-luokkalaisista tytöistä Neea, Sara ja Enni olivat kolme ensimmäistä, ja poikien samassa sarjassa Eemeli, Eetu ja Joonas saivat eniten pisteitä.

1.-3.-luokkalaisilla oli lisäksi 300 metrin juoksu. Tyttöjen kisan kolme nopeinta olivat Ida, Hertta ja Eevi. Poikien saman matkan kolme nopeinta olivat Topi, Eirik ja Aapo. 4.-6.-luokkalaiset juoksivat 600 metriä. Tyttöjen sarjan kolme nopeinta olivat Vilma, Aada R. ja Aada K. Poikien sarjassa Eemeli, Arttu ja Vlad olivat nopeimmat.

11.9.2019 koulun oppilaista osa oli Harjulinnan kentällä kisaamassa Parikkalan koululaisten kisoissa. Myös siellä 1.-2.-luokkalaiset kisailivat kolmiottelussa lajeina 40 metrin juoksu, pituushyppy ja pallonheitto. Tyttöjen sarjassa Venla oli kolmas.

3.-4.luokkalaisilla oli kolmiottelu, missä 40 metrin juoksu oli korvattu 60 metrin juoksulla. Tyttöjen sarjassa Vilma oli toinen. 5.-6.-luokkalaisilla oli kolmiottelu lajeina 60 metrin juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö. Tyttöjen sarjassa Sara oli kolmas. Moniotteluissa tuli muitakin hyviä suorituksia ja sijoituksia.

Pitkät matkat olivat 1.-2.-luokkalaisilla  300 metriä, ja 3.-6.-luokkalaisilla 600 metriä. 3.-4.-luokkalaisten tyttöjen kisassa Ida ja Vilma ottivat kaksoisvoiton. 3.-4.-luokkalaisten poikien sarjan voitti Arttu, ja 5.-6.-luokkalaisten sarjan voitti Eemeli. 

25.9.2019 oli koululla Metsä-päivä. Koululla oppilaille infoa oli pitämässä Punkaharjun Metsäpalvelun Anna Syrjäläinen. Toinen rasti oli Kinnarniemen kodalla, missä oppilaat saivat tietoutta sienistä Uukuniemen Martoilta ja luonnosta yleensäkin Pirjo Palojärveltä. Pirjon kanssa 3.-6.-luokkalaiset kävivät tutustumassa myös suolampeen. Löytyipä karpaloita maisteltavaksi. Päivästä enemmän fb-sivuilla.

 

Tiistaina 28.8.2019 kävimme koululaisten ja esikoululaisten voimin tutustumassa Pöröpeikon polkuun. Metsä on lukuvuoden toinen teema, ja siksi aloitimme lukuvuoden teemaan liittyvällä retkellä. Retken tarkoitus oli myös uusien joukkojen ryhmäyttäminen.

 Saman päivän iltana oli vanhempainilta. Paikalla oli ilahduttavan paljon huoltajia. Keskustelimme mm. lukuvuoden teemoista, ja huoltajat miettivät ryhmissä teemoihin sopivia vierailukohteita.

 

LUKUVUOSI 2018-2019

Oman koulun koululaisten yleisurheilukilpailut pidettiin tiistaina 28.8.2018.


Kolmiottelussa1.-2.-luokkalaisten tyttöjen sarjan kolme eniten pisteitä saanutta oppilasta olivat 1. Hertta Tiainen 2. Eevi Paajanen ja 3. Adele Parhiala. Vastaavassa poikien sarjassa järjestys oli 1. Eirik Kosonen 2. Nuutti tynkkynen ja 3. Topi Pekonen.

Isommat oppilaat kisasivat viisiottelussa. Niissä sijoituttiin seuraavasti: tytöt 3.-4. luokka 1. Neea Siitonen 2.Aada Ratilainen ja 3. Elsa Pirhonen. Poikien vastaavassa sarjassa: 1. Eemeli Malinen 2. Eetu Ratilainen ja 3. Arttu Kokkonen.

5.-6.-luokkalisten tyttöjen mitalikolmikko oli 1. Jemina Naukkarinen 2. Sara Aidanjuuri ja 3. Anni Pellikka. Poikien sarjassa vastaavasti 1. Verneri Valkeapää jakoi voiton samoilla pisteillä Joona Ratilaisen kanssa. Kolmas oli Joonas Toivanen.

Lisäksi juostiin 1.-2.-luokkalaisten kilpailuna 300 metriä. Siinä mitalikolmikot olivat tytöillä 1. Ida Malinen 2. Hertta Tiainen ja 3. Adele Parhiala, ja pojilla 1. Topi Pekonen 2. Eirik Kosonen ja 3. Veeti Toivanen sekä Aapo Ratilainen.

Isommilla matkana oli 600 metriä. Niissä sijoitukset olivat seuraavat: 

3.-4. luokka tytöt: 1. Aada Ratilainen 2. Vilma Valkeapää ja 3. Neea Siitonen. Pojat 3.-4. luokka: 1. Eemeli Malinen 2. Arttu Kokkonen ja 3. Eetu Ratilainen. Tytöt 5.-6. luokka: 1. Aada Kuikka 2. Sara Aidanjuuri ja 3. Anni Pellikka. Pojat 5.-6. luokka: Joona Ratilainen 2. Tuukka Tynkkynen ja 3. Vlad Mikhailov.4.9.2018, on Harjulinnan kentällä kunnan koululaisten yleisurheilukilpailut, minne lähtevät omissa kisoissa parhaiten menestyneet. Sinnekin huoltajat ovat tervetulleita kannustamaan kisailijoita.Vanhempainilta järjestettiin torstaina 30.8.2018.Paikalla oli koulun henkilökunnan lisäksi esikoulun henkilöstö sekä Linja-Karjalan edustajana Janne Sairanen sekä kunnan puolelta kuljetuksista vastaava opettaja Pekka Pesonen Kirjolan koululta. He kertoivat kuljetusten järjestelyistä.

Koulukuraattori Mervi Auvinen kertoi mm. sosiaalisen median hyödyistä ja haitoista nuoren elämässä.

2.10.2018 Ilkka Tiainen kävi koululla kertomassa petoeläimistä. Hän näytti videoita eläinten jäljistä lumella ja kertoi niiden yleisyydestä ja käyttäytymisestä.

3.10.2018 vierailimme koko koulun, myös eskarit, voimin Niukkalassa. Tutustuimme Suurtuvan tilalla lampaidenhoitoon. Maaret Berg-Tynkkynen ja Jarno Tynkkynen esittelivät tilansa toimintaa ja lampaita.

Rajapirtillä Uukuniemen erämiesten metsästäjät opastivat riistaeläimien tunnistamisesta ja kestävän kehityksen mukaisesta riistanhoidosta.

Lisäksi paikalla oli myös Rajavartiolaitoksen partio kertomassa omasta työstään. Keli oli syksyisen viileä ja paikoin sateinenkin, mutta mielenkiintoiset aiheet ja koulusta jalkautuminen vaikuttivat voittavan kylmän.

18.10.2018 koululla vietettiin Turvallisuus, terveys ja hyvinvointipäivää. Paikalla oli oppilaita ja henkilökuntaa opastamassa ja neuvomassa asiantuntijoita Palo- ja pelastuslaitokselta, Eksotelta koulunterveydenhoitaja, koulukuraattori ja päihteettömyyskasvattaja. Lisäksi mukana oli myös kouluttajia SPR:n paikallisjaostosta.

Oppilaiden koulupäivän päätyttyä henkilökunta sai vielä syvällisempää opastusta aiheista.

7.11.2018 koulun kuudesluokkalaiset osallistuivat Lappeenrannassa Yrityskyläpäivään. Päivä oli onnistunut, ja oppilaat toimivat tehtävissään innostuneesti ja onnistuneesti.


9.11.2018 koululla oli osallistumassa Pekka Laukkarinen & Duo. Musiikki innosti lapsia laulamaan ja liikkumaan.

Keskiviikkona 28.11.2018 oli koululla kodin ja koulun yhteinen päivä. Huoltajat toimivat yhdessä lasten kanssa askartelun ja liikunnan parissa. Vanhempaintoimikunta järjesti paikalla puffetin ja arpajaislipukkeita myytiin kuusijuhlissa oleviin arpajaisiin.

Koulun kuusijuhla oli keskiviikkona 19.12.2018. Paikalla oli totutusti paljon ihmisiä. Illan esityksissä oli kuvaelmaa, soittoa, laulua, tanssia ja näytelmäkin.  Katsomossa oli oltu jo ainakin 15 vuotta, eikä samoja esityksiä vielä ole ollut.  Jatkoa seuraa vuoden päästä, ja saa nähdä, vieläkö uutta keksitään.

22.12.2018 oli koululla lukukauden päättäjäiset. Sen kunniaksi söimme riisipuuroa ja oppilaat saivat välitodistukset.

Uusi lukukausi alkoi 7.1.2019 talvisissa merkeissä.

Torstaina 14.2.2019 pidettiin koululle hiihtokilpailut. Sarjojen nopeimmat olivat:

1.2.-luokan tytöt: 1.Hertta 2.Eevi 3.Ida

1.2.-luokan pojat: 1.Onni 2. Olavi 3.Veeti

3.-4.-luokan tytöt: Jade 2.Sanni 3.Aada

3.-4.-luokan pojat: 1.Arttu 2.Eemeli 3.Jonne

5.-6.-luokan tytöt: 1.Enni 2.Sara 3.Aada

5.-6.-luokan pojat: 1.Verneri 2. Joona 3.Kaapo

Tiistaina 19.2.2019 oli Parikkalan koululaisten hiihtokilpailut Liksalla. Koulun oppilaista mitaleille ylsivät 1. luokan tyttöjen sarjassa Venla, joka voitti sarjansa. Toisen luokan tyttöjen sarjan voitti Ida, ja toiseksi tuli Hertta. Viidennen luokan tyttöjen sarjan voitti Enni, ja Sara tuli toiseksi.

Poikien toisen luokan sarjassa Olavi tuli kolmanneksi, kolmannen luokan poikien sarjassa Arttu tuli toiseksi, neljännen luokan poikien sarjan voitti Eemeli, ja viidennen luokan poikien sarjassa Vlad tuli toiseksi.

Kevätlukukauden aikana 1.-2.-luokkalaiset vierailivat kirjastossa lukemassa lukukoiralla. Maaliskuun puolivälissä teimme hiihtoretken Kirjavalan maisemissa. Samalla viikolla Merja Luukkonen & co kävi esittämässä nukketeatterinäytelmän nimeltä Pieni on paljon.

Maaliskuu oli muutenkin kulttuuripainotteinen, sillä Koulukino kävi esittämässä elokuvan Ailo, ja viimeisellä viikolla Rattikon tanssiteatterin tanssija kävi esittämässä esityksen Vihreä portti.

Maaliskuun lopussa alkoi myös uimaopetus, jonka veti tänä vuonna Marjaanan-opettaja. Jokaisella luokalla oli kolme kaksoistuntia. On ilo huomata, että kaikki koulun oppilaat osaavat uida. Toukokuun alussa Jari Venhovaara järjesti oppilaille vielä Vesisankari-koulutuksen.

Huhtikuun puolivälissä koululla kävi Unicefin edustaja Jani Lyden kävi kertomassa kestävästä kehityksestä ja lapsen oikeuksista, varsinkin kehittyvissä maissa.

Huhtikuun lopussa Musiikkiopiston oppilaat kävivät Irman Pylsyn johdolla esittämässä taitojaan sekä markkinoimassa opinahjoaan koulun oppilaille soittoharrastuksen paikaksi.

Toukokuun puolivälissä 3.-4-luokkalaiset kävivät kotiseutukierroksella, ja samalla viikolla saman luokan oppilaita opastettiin Etelä-Karjalan Metsänhoitoyhdistyksen Parikkalan toimipisteen edustajan Anna-Mari Syrjäläisen toimesta linnunpöntön kokoamisessa ja oikeassa sijoittamisessa.

Tiistaina 14.5.2019 oli Kodin ja koulun ilta. Paikalla oli paljon lapsia ja heidän vanhempiaan. Illan aikana siivottiin koulun ympäristöä ja pelattiin pelejä sekä leikittiin. Vanhempaintoimikunta oli paikalla buffetin pidossa. Illan päätteeksi vanhempaintoimikunta lahjoitti oppilaiden virkistystoimintaan toiminnallaan hankitut 500 euroa.

Saaren Lions Ladyt lahjoittivat lisäksi oppilaille 250 euroa, mistä myös kiitos.

22.5.2019 koulun porukka teki retken Kouvolaan Tykkimäelle. Keli oli kesäinen, eikä paikalla ollut liikaa toisia lapsia, joten oppilaat pääsivät nauttimaan laitteista oikein kunnolla.

Lukuvuoden päättäjäisiä vietettiin 1.6.2019 Saaren kirkolla. Kuudesluokkalaiset saivat päästötodistukset yläkouluun. Lisäksi jaettiin stipendejä ja Hymytyttö- ja -poikapatsaat. Uudet koulutulokkaat siunattiin koulutielle.

Oppilaat ja henkilökunta sekä huoltajat toivottivat toisilleen hyvää kesää ja lähtivät viettämään ansaittua kesäloma               

Lukuvuosi 2017-2018

 

Tiistaina 29.8.-17 oli koululla vanhempainilta. Paikalle oli päässyt kiitettävästi huoltajia, jotka osallistuivat aktiivisesti käynnissä olevan lukuvuoden ideointiin.

30.8.-17 koulun 4.-6.-luokkalaiset olivat luontoretkellä, jonka kruunasi kesäinen sää. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Hiitolanjoki-Haarikko-alue on valittu yhdeksi Suomen luontohelmikohteeksi. Rautjärven, Parikkalan ja Ruokolahden alakoululaisista vanhimmat tutustuivat tähän hienoon kohteeseen luontoaiheisessa koululaistapahtumassa. Tarkoituksena oli tarjota lapsille iloinen ja mukava tapahtuma kauniissa Kangaskosken maisemissa, mikä onnistui erinomaisesti.Tapahtuman järjesti Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala.

Torstaina 7.9.-17 vierailimme tutustumassa maamme kansallismaisemaan Punkaharjuun ja metsämuseo Lustoon. Kuulimme aiheesta Tikusta asiaa, missä meillä kerrottiin mm. puun vuosirenkaiden tutkimisesta ja puiden iän avulla tehtävästä ilmastoselvityksistä.

Pienimmällä oli paja, jossa he pääsivät käyttämään puukkoa ja kirvestäkin ja sytyttämään nuotion. Kaikki tutustuivat myös museon näyttelyihin opastetulla kierroksella sekä metsälajipuistoon.

Keskiviikkoiltana 22.11.2017  oli  kodin ja koulun yhteinen ilta. Mahdollisuus oli osallistua itsenäisyyspäivä- ja jouluaiheisiin askarteluihin, laserammuntaan ja sisäjalkapallon peluuseen.

Paikalla oli myös vanhempaintoimikunnan järjestämä buffet, jossa oli myynnissä maistuvia herkkuja. Kauppa kävi hyvin ja myynnin tuotto menee oppilaiden virkistäytymiseen.

Tilaisuuteen osallistui oppilaita huoltajineen runsaasti, ja ilmeistä päätellen paikalla viihdyttiin hyvin.

 

Tiistaina 5.12.2017 vietimme koululla Suomen 100-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa oli tietokilpailu aiheeseen liittyvin kysymyksin, oppilaiden esityksiä, yhteislauluja, stipendien jakoa, joista saamme kiittää Taito Tuunasta ja Saaren Urheilijoita. Lopuksi oli disko. Liikkuvalta vaikuttaa Suomen tulevaisuus.

KUUSIJUHLAA vietettiin tiistaina 19.12.2017. Tilaisuudessa oli jälleen paikalla runsaasti yleisöä isovanhemmista, tädeistä ja sedistä perheen pienimpiin sisaruksiin. Ohjelmia oli harjoiteltu ja mukavistahan oppilaat onnistuivat jälleen osissaan ja tekemisissään.

Talvi oli ulkoliikunnan kannalta hyvin kaksijakoinen; luistinrata oli luisteltavassa kunnossa lähes koko ajan hiihtolomalle asti, mutta lunta oli hyvin niukasti, mikä rajoitti hiihtoharrastusta. Hiihtokilpailuja emme järjestäneet. Sen sijaan koululla oli talviliikuntapäivä luistelun, mäenlaskun, pihaleikkien ja hiihtoretken merkeissä.

22.3.2018 osa koulun oppilaista oli pilkkiretkellä, ja kalojakin nousi jäällä aika paljon. Kiitos apujoukkona olleille äideille ja iseille, mummoille ja papoille, kummeille ja tutuille ja Merville. Oli oikein mukava tapahtuma.

Loput oppilaista oli hiihtoretkellä, ja vaikka välillä lunta satoi aika sakeastikin, kaikki jaksoivat hiihtää hienosti.

Viikoilla 7 ja 8 hiihdettiin kilpaa. Ensin oman koulun oppilaat kisailivat omissa ikäsarjoissaan, ja seuraavalla viikolla osa oppilaista lähti kisailemaan Kirjolan koululaisten kanssa.

Laskiaistiistaina vietimme ulkoilupäivää ystävänpäivän merkeissä. Oppilailla oli mahdollisuus valita tekemistä luistimilla, mäenlaskussa tai ampumahiihdossa. Ensimmäinen valinta toteutui ennen ruokailua, ja ruokailun jälkeen oppilaat menivät toisen valintansa harrastamiseen. Aika monta iloista naamaa näkyi tuona päivänä.

27.4.2017 koululla oli vierailemassa Norppalähettiläät. He kertoivat oppilaille Saimaalla elävän uhanalaisen eläimen vuoden kierrosta ja elämästä muutenkin.


Keskiviikkona 16.5.2018 oli koululla  kodin ja koulun ilta pelien ja leikkien merkeissä. Paikalla oli mukavasti oppilaita ja heidän vanhempiaan, mutta enemmänkin olisi voinut olla. Kiitos teille, jotka olitte lähteneet mukaan.

Aluksi huoltajille tuli tietoa kevätretkestä, joka suuntautuu lukuvuoden viimeisellä viikolla Rauhan alueella sijaitseviin Angry birds - ja Atreenaliin -puistoihin. Hanna kertoi oppilaskunnan osallisuudesta kohteiden suunnan valintaan, ja Nita itse kohteiden valinnasta ja niiden toiminnasta. Hän opasti myös vanhempia lupien täyttämiseen.

Ilta kului mukavasti jalkapallo-ottelussa, joka päättyi sopuisasti 3-3. Purkkista leikittiin Hannan johdolla, ja mukavaa näytti olevan. Vanhempaintoimikuntalaiset olivat kevätkiireistään huolimatta ehtineet ja viitsineet taikoa myyntiin suolaista ja makeaa ja erityisesti juoma teki hyvin kauppansa.

Vanhempaintoimikunta lahjoitti samalla koululaisille keräämäänsä rahaa 300 euroa koulun kevätretkelle. Kiitos siitä teille!

Tiistaina 29.5.2018 teimme koulun kevätretken Joutsenon Angry birds - ja Atreenalin-puistoihin. Ilma suosi retkeilijöitä, ja matkalaiset näyttivät nauttivan olostaan. Puistojen vaihdon välissä kävimme syömässä Aino-ravintolassa.

1.6.2018 oli viimeiset oppitunnit, ja Kirjolaan lähtevät kuudesluokkalaiset näyttivät, kuinka hyvin he ovat oppineet pesäpallon jaloja taitoja.

2.6.2018 vietettiin Saaren kirkolla lukuvuoden päättäjäiset.

 

Lukuvuosi 2016-2017

Koulun yleisurheilukilpailut käytiin aurinkoisena lauantaina 3.9.2016 moniotteluina. 1.-2.-luokan oppilailla lajeina oli 40 metrin juoksu, pallonheitto ja pituushyppy. 3.-4.- ja 5.-6.-luokkalaisilla kilpailivat viisiottelussa, joissa lajeina oli 60 metriä, pituus- ja korkeushypyt, kuulantyöntö ja pallonheitto. Lisäksi oppilailla oli mahdollisuus kisailla pidemmillä juoksumatkoilla. 1.-2.-luokkalaisilla matka oli 300 metriä. 3.-4.-luokkalaiset juoksivat 400 metriä, ja vanhimmat 600 metriä.


Keskiviikkona 7.9.2016 Harjulinnassa pidettiin Parikkalan alakoululaisten yleisurheilukilpailut kolmiotteluna. Tuloksia niistä kisoista tulee kunnan kotisivuille.

Keskiviikkona, 14.9.2016, kävimme kulttuuriopinnoille Savonlinnassa. Tutustuimme Olavinlinnaan ja Riihisaaren maakuntamuseoon sekä museolaiva Mikkoon. Paluumatkalla Hanna-opettaja kertoi Runebergin kummun historiasta ja kävimme katsomassa paikkaa lähempää. Kaunis syysilma kruunasi retken onnistumisen.

10.10.2016 alkaneella viikolla meillä oli teemaviikko aiheena Ennen vanhaan. Viikko alkoi Pelastautumispäivällä. Tiistaina 11.10.-16 meillä oli Ruskaretki Kirjavalan ympäristössä. Tutustuimme Pekosen tilan riiheen ja aittaan sekä navettaan, juoksuhautoihin, Saukkosen ateljeehen ja Erämajaan.

Keskiviikkona kävimme kirjastolla tutustumassa vanhan ajan näyttelyyn. Siellä oli mm. Parikkalan Sanomien lehtien vuodelta 1917.

Torstaina ja perjantaina koululla oli vanhojen tavaroiden näyttely, ja lääninrovasti Erkki Lemetyinen kävi pitämässä vanhan ajan päivähartauden.

Maanantaina 19.12.2016 oli koululla kuusijuhla. Paikalla oli yli 200 henkilöä koululaiset mukaan lukien.

 

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021