PLA_77197057.jpg
Etusivu / Koulut / Saaren koulu

 

Valtioneuvosto on ilmoittanut 30.3.2020, että opetuksen poikkeusjärjestelyt jatkuvat 13.5.2020. Siten opetustilanne jatkuu koulullamme samanlaisena, kuin se on ollut viimeiset kaksi viikkoa eli 18.3.2020 lähtien.

Ei tullut talvikeliä, mutta virus tuli. 18.3.2020 siirryttiin valtakunnallisesti kouluissa osittaiseen etäopetukseen. Meillä se tarkoitti sitä, että oppilaat neljännestä kuudenteen vuosiluokkaan aloittivat opiskelun kotioloissa, mutta opettajiensa opastamana. Pienimmillä oppilailla on mahdollisuus olla myös lähiopetuksessa, mutta viranomaiset ovat kehoittaneet oppilaita pysymään kotioloissa, mikäli se suinkin vain on mahdollista. Eli meillä suurin osa myös pienimmistä oppilaista opiskelee etänä. 

 Lähtökohta etäopiskeluun, mutta myös etäopetukseen, oli hankalaa ja myös haastavaa. Vähän kerrallaan hommat alkavat kuitenkin selkiytyä, ja opiskelu jatkuu poikkeusoloissa, mutta tilanteen huomioonottaen aika hyvin. Emme ole siirtyneet ennustajiksi, mutta on erittäin mahdollista, että lukuvuosi menee tällä tavalla hyvin pitkälle,. Siksi on hyvä asennoitua tähän tilanteeseen niin, että tämä on nyt tämän hetken normaalia koulunkäyntiä.

Mikäli asiassa tapahtuu jotain muutoksia, viestejä laitetaan wilman tai sähköpostien kautta, kuten tähänkin asti. Tämä sivusto jää kuuntelemaan tilannetta ja palaa asiaan tarvittaessa.

Hyvää vointia ja voimia tuleville päiville.

Hiihtoloma oli ja meni, mutta talvikelejä odotellaan edelleen maaliskuun alussa.

 

7.1.2020 alkoi uusi lukukausi. Talvikelejä toivotaan ja odotetaan. 

 

17.12.2019 pidettiin koululla "ei niin perinteinen" kuusijuhla.Paikalla oli mm. lapinlehmä ja lampaita tallissa. Oppilailla ja vanhemmilla oli tehtävärasteja koulun sisällä ja pihalla.

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta ja mukavasta palautteesta. FB-sivuille tulee juhlasta juttua lisää.

   

 

Koululaisten yleisurheilukilpailut pidettiin lauantaina 7.9.2019.Sää suosi jälleen kisapäivää. Mukana oli myös paljon huoltajia kannustamassa lapsia ja auttamassa kilpailupaikoilla. Vanhempaintoimikunta oli järjestänyt buffetin, jossa mm. paistettiin ja myytiin makkaraa.

1.-2.-luokkalaiset kisailivat kolmiottelussa lajeina 40 metrin juoksu, pituushyppy ja pallonheitto. Tyttöjen sarjassa eniten pisteita saivat Venla, Taimi ja Eeva. Poikien kisassa Veeti, Aapo ja Jere keräsivät eniten pisteitä.

3.-6.-luokkalaisilla oli viisiottelu. 3.-4.-luokan tyttöjen kisassa Elsa, Aada ja Vilma saivat eniten pisteitä. Poikien sarjassa Arttu, Pekka ja Topi olivat eniten pisteitä keränneet. 5.-6.-luokkalaisista tytöistä Neea, Sara ja Enni olivat kolme ensimmäistä, ja poikien samassa sarjassa Eemeli, Eetu ja Joonas saivat eniten pisteitä.

1.-3.-luokkalaisilla oli lisäksi 300 metrin juoksu. Tyttöjen kisan kolme nopeinta olivat Ida, Hertta ja Eevi. Poikien saman matkan kolme nopeinta olivat Topi, Eirik ja Aapo. 4.-6.-luokkalaiset juoksivat 600 metriä. Tyttöjen sarjan kolme nopeinta olivat Vilma, Aada R. ja Aada K. Poikien sarjassa Eemeli, Arttu ja Vlad olivat nopeimmat.

11.9.2019 koulun oppilaista osa oli Harjulinnan kentällä kisaamassa Parikkalan koululaisten kisoissa. Myös siellä 1.-2.-luokkalaiset kisailivat kolmiottelussa lajeina 40 metrin juoksu, pituushyppy ja pallonheitto. Tyttöjen sarjassa Venla oli kolmas.

3.-4.luokkalaisilla oli kolmiottelu, missä 40 metrin juoksu oli korvattu 60 metrin juoksulla. Tyttöjen sarjassa Vilma oli toinen. 5.-6.-luokkalaisilla oli kolmiottelu lajeina 60 metrin juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö. Tyttöjen sarjassa Sara oli kolmas. Moniotteluissa tuli muitakin hyviä suorituksia ja sijoituksia.

Pitkät matkat olivat 1.-2.-luokkalaisilla  300 metriä, ja 3.-6.-luokkalaisilla 600 metriä. 3.-4.-luokkalaisten tyttöjen kisassa Ida ja Vilma ottivat kaksoisvoiton. 3.-4.-luokkalaisten poikien sarjan voitti Arttu, ja 5.-6.-luokkalaisten sarjan voitti Eemeli. 

25.9.2019 oli koululla Metsä-päivä. Koululla oppilaille infoa oli pitämässä Punkaharjun Metsäpalvelun Anna Syrjäläinen. Toinen rasti oli Kinnarniemen kodalla, missä oppilaat saivat tietoutta sienistä Uukuniemen Martoilta ja luonnosta yleensäkin Pirjo Palojärveltä. Pirjon kanssa 3.-6.-luokkalaiset kävivät tutustumassa myös suolampeen. Löytyipä karpaloita maisteltavaksi. Päivästä enemmän fb-sivuilla.

 

 

 

 

 

Saaren koulu.jpg

 

 

Wilman kirjautumissivu on muuttunut. Se on nyt: https://parikkala.inschool.fi/

 

 

Koulullemme on luotu Facebookiin omat sivut, jonne lisäilemme ja on lisättykin kuvia koulumme tapahtumista, menneistäkin, sekä oppilaiden töistä. Sivusto löytyy hakusanalla ”Saaren koulu”.

Täällä koulun kotivuilla on jatkossa ilmoituksia koulun tulevista tapahtumista. Kuvat ovat Facebookissa.

 

 

Ennen syyslomaa Saaren Lions Club lahjoitti koululle Suomen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi kuusen, joka istutettiin koko koulunväen ja leijonien voimin.

 Alla on linkki tulevan vuoden koulu- ja lomapäivistä.


Saaren koulun työ- ja loma-ajat lv 2019 - 2020

 

Koulun muut yhteystiedot, mm. opettajanhuoneen

puhelinnumero ja sähköpostiosoitteet löytyvät vierestä

yhteystiedot linkin alta.

Kouluterveydenhoitaja on koululla torstaisin parillisina viikkoina 8-14.

Koulukuraattori on koululla parittoman viikon torstaisin.

Koulupsykologi on koululla parittoman viikon tiistaina.

Loma-anomukset, pitkät, yli kolmen vuorokauden, tehdään Wilmassa kohdassa Hakemukset ja päätökset. Lyhyet lomat anotaan esim. wilma-viestillä hyvissä ajoin ennen aiottua ajankohtaa.

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2020