PLA_77197057.jpg
Etusivu / Asuntopalvelut / Vuokra-asunnot / Poismuuttaminen / vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimus on aina irtisanottava kirjallisesti ja todisteellisesti. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi ja sopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden lopussa. Esim. jos halutaan, että vuokrasopimus päättyy 31.8., on irtisanominen tehtävä viimeistään 31.7. Saunavuoro ja autopaikka irtisanoutuu samalla, kun huoneiston irtisanominen tehdään.

Vuokralainen irtisanojana

Vuokralainen voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen milloin tahansa. Syytä irtisanomiseen ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittaa. Irtisanomisaika on yksi kuukausi.  Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Esimerkiksi, jos irtisanominen tehdään kesäkuun aikana, vuokrasuhde päättyy heinäkuun viimeinen päivä.

Vuokranantaja irtisanojana

Vuokranantajan on annettava kirjallinen irtisanomisilmoitus, jossa mainitaan sopimuksen päättymisajankohta ja irtisanomisen syy. Irtisanottaessa yhtäjaksoisesti vähintään vuoden kestäneen toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja alle vuoden kestäneissä sopimuksissa kolme kuukautta.

Vuokrasopimuksen purku

Jos vuokrasopimus puretaan, se voi päättyä heti eikä irtisanomisaikaa ole. Vuokranantaja voi purkaa sopimuksen, jos vuokralainen ei maksa vuokriaan, huoneiston hallinta siirretään luvattomasti toiselle tai huoneistoa käytetään muuhun tarkoitukseen tai muulla tavalla kuin on sovittu. Lisäksi vuokranantaja voi purkaa sopimuksen, jos huoneistossa vietetään häiritsevää elämää tai sitä hoidetaan huonosti tai järjestysmääräyksiä rikotaan.

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus

Vuokrasopimuksen irtisanomislomake

Voit tulostaa oheisen irtisanomiskaavakkeen ja toimittaa sen täytettynä Parikkalan kunnanvirastolle Harjulinnaan, os. Harjukuja 6, 59100 Parikkala.

Lomakkeen voit käydä täyttämässä myös kunnanvirastolla.

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021