PLA_77197057.jpg
Etusivu / Asuntopalvelut / Tervetuloa asukkaaksi / Yhteiset tilat ja alueet

Porraskäytävä

Talojen porraskäytävät ovat kaikkien asukkaiden yhteisiä tiloja. Pelastuslain mukaan käytävillä, ullakoilla, kellareissa ja varastojen kulkureiteillä ei saa säilyttää tavaraa (Pelastuslaki 29.4.2011/379 § 10).

Käytävillä olevista tavaroista huomautetaan ja jos niitä ei siirtokehotuksesta huolimatta siirretä pois, vuokranantaja tyhjennyttää tilat laskua vastaan.

Lastenvaunuille ja ulkoiluvälineille on taloissa omat tilat.

Tupakointi on kielletty kaikissa yhteisissä tiloissa, siis myös porraskäytävillä.

Hissi

Talon hissi on tärkeä monille asukkaille, joten hissin normaali käyttö auttaa sen pysymistä kunnossa. Mikäli hissiin jää jumiin, ota yhteyttä suoraan hissiyhtiöön. Yhteystiedot löytyvät hissin seinästä. Muissa tilanteissa ota yhteyttä talonmieheen.

Talopesula ja kuivaushuone

Osassa taloista asukkaille on järjestetty pyykinpesu- ja kuivausmahdollisuus joko omassa tai lähellä olevassa toisessa kunnan vuokratalossa. Pesulan käyttöoikeus on vain asukkaiden omille pyykeille. Käyttövuorot varataan suoraan talonmieheltä ja käyttöaika on päivisin klo 7-22. Jokainen käyttäjä huolehtii tilojen siisteydestä seuraavaa käyttäjää varten ja siitä, että kuivaushuoneessa ei säilytetä pyykkiä, kun se on jo kuivunut. Osassa taloista on myös kuivausrumpu ja mankeli.

Käyttövuorosta peritään erillinen korvaus.

Talosauna

Sauna on puhdistautumista varten ja sen puhtaana pysyminen on tärkeää kaikille käyttäjille. Käytä lauteilla omia laudeliinoja, älä kastele löylyhuoneen seiniä ja käytä vettä muutenkin säästäväisesti.

Vie mukanasi vaipat ym. hajuhaittoja aiheuttavat tavarat.

Huolehdi, että tilat ovat siistissä kunnossa poistuessasi.

Lemmikkieläimiä ei saa viedä saunatiloihin.

Saunavastan käyttö on kielletty.

Saunavuoro varataan suoraan talonmieheltä.

Varastotilat

Taloissa tai ulkorakennuksessa on varastotiloja ulkoiluvälineille, kuten polkupyörille, lastenvaunuille ja suksille. Mopoja ei saa säilyttää sisätiloissa.

Asukkaiden tavaroille on irtainvarastot, jotka on pidettävä lukittuina. Omaa irtainvarastoa ei saa luovuttaa toisen käyttöön. Asukas vastaa myös oman kylmiökopin lukitsemisesta ja siellä olevista tavaroista.

Varastojen käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaroita, ne poistetaan paloturvallisuuden takia. Sisätiloissa ei saa säilyttää bensakanistereita, kaasua tai muita palavia nesteitä.

Autopaikat

Autopaikka varataan vuokrasopimuksen yhteydessä. Paikat on varattu pääsääntöisesti vain asukkaiden autoille, vieraspaikat on merkitty erikseen ja ne on tarkoitettu vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin. Irtisano autopaikka heti, kun et enää sitä tarvitse. 

Piha- ja leikkialue

Piha-alueella liikkuu monen ikäisiä ja kokoisia kulkijoita. Lasten leikkipaikat on usein erotettu omaksi alueeksi. Lemmikkieläinten ulkoiluttaminen leikkipaikoilla on kielletty, samoin luonnonvaraisten eläinten ruokkiminen.

Autot pysäköidään vain niitä varten varatuille paikoille, muualla ne vaikeuttavat kunnossapitoa ja estävät pelastuslaitoksen toimintaa.

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021