PLA_77197057.jpg
Etusivu / Asuntopalvelut / Tervetuloa asukkaaksi / Asumisturvallisuus

Paloturvallisuus

Tulipalot aiheuttavat vuosittain vahinkoja ja harmeja sekä myös suuria taloudellisia kustannuksia. Näistä suuri osa aiheutuu huolimattomuudesta; tupakoinnista ja kynttilöiden tai tuikkujen polttamisesta ilman valvontaa.

Palovaroitin

Jokaisessa asunnossa on lakisääteisesti oltava aina yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 m2 kohti. Näin ollen esim. 70 m2 asunnossa palovaroittimia täytyy olla kaksi kappaletta.

Vastuu palovaroittimen hankinnasta ja toiminnasta on asukkaalla. Asukkaan vastuulle kuuluu palovaroittimen toiminnan säännöllinen testaaminen.

Eräissä taloissa palovaroittimet on kytketty sähköverkkoon ja näiden kunnossapitovastuu on vuokranantajalla. Näistä palovaroittimisista saat tiedon mm. vuokrasopimuksen teon yhteydessä.

Pelastustiet

Talojen piha-alueilla on pelastustie -kylteillä merkittyjä väyliä, jotka on pidettävä vapaana pelastustehtäviä varten. Näille pysäköinti on ehdottomasti kielletty.

Kotivakuutus

Kotivakuutus kannattaa ehdottomasti hankkia, jotta vahingon tapahtuessa omista tavaroista saa korvauksen. Vakuutukseen kannattaa sisällyttää myös oikeusturva- ja vastuuvakuutus.

Kunnan oma vakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot, mutta asukkaiden irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja se ei korvaa.

Avaimet ja lukitus

Jos avain katoaa tai muuten tarvitset lisäavaimia, ota yhteyttä asuntopalveluun. Asukas maksaa itse lisäavaimet, hintaa ei hyvitetä esim. poismuuton yhteydessä, mutta kaikki avaimet (myös lisäavaimet) on palautettava.

Mikäli avain unohtuu, kiinteistöhuolto tulee avaamaan oven korvausta vastaan. Varaudu samalla todistamaan henkilöllisyys. Avausmaksu laskutetaan asukkaalta.

Asuntojen vakiovarusteisiin ei kuulu ovisilmä tai turvaketju. Jos ovessa on em. lisävarusteet, ne on jätettävä poismuutossa paikoilleen.

 

 

Takaisin ylös
Copyright © Parikkalan kunta 2021